بسیاری از مردم در طول زمان به دلیل بروز مشکلات مختلفی مانند پیری، کشیدن دندان و مشکلات دیگری از این دست دندان هایشان را از دست می دهند. از دست دادن دندان علاوه بر مشکلات در بلع سبب می شود تا طرح لبخند و ظاهر شما تغییر کند. بسیاری از مردم به دنبال راهی دائمی برای جایگزینی دندان های از دست رفته شان هستند. تا چند سال پیش، دندان مصنوعی راهی رایج برای جایگزینی دندان های از دست رفته بود.
مشکلاتی که این روش ایجاد کرد باعث شد که روش بهتری به نام ایمپلنت جایگزین شود. خوشبختانه با ظهور ایمپلنت دندان، مردم دیگر نگران از دست دادن دندان خود نیستند. قرار دادن ایمپلنت در دهان هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند و او می تواند تا پایان عمر از آن استفاده کند.
افراد ممکن است دندانهای خود را به هر دلیلی از دست بدهند. ، فیکسچر یا ایمپلنت دندان در اندازه ریشه دندان فرد و به جای ریشه از دست رفته داخل فک قرار داده می شود. ایمپلنت ها با دقت بالایی ساخته می شوند تا پس از نصب مشکلی برای فرد ایجاد نشود.
دو بخش اصلی ایمپلنت fixture و abutment هستند. قسمتی که درون استخوان فک قرار دارد، Fixture نامیده میشود و قسمتی که بالای لثه قرار گرفته است، Abutment نامیده میشود. بر روی Abutment ایمپلنت و روکش قرار داده می شود. . مواد پایه ایمپلنت از تیتانیوم است. از آنجا که تیتانیوم در ایمپلنت ها به طور کامل با استخوان آرواره سازگار است، ایمپلنت باعث لغزش و یا آسیب استخوان نمیشود.
هیچ محدودیت سنی برای کاشت دندان وجود ندارد و هر کسی که بتواند بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند می تواند از ایمپلنت استفاده کند. اگر فرد به سن رشد برسد، این امکان برای فرد وجود دارد که به جای دندان از دست رفته از ایمپلنت استفاده کند. . به عنوان مثال، اگر کودکی دندانهای دائمی خود را در نتیجه یک تصادف از دست داده باشد، میتواند پس از رسیدن به سن ۱۶ سالگی از ایمپلنت استفاده کند.
درست است که ایمپلنت دندان روشی رایج و کاربردی برای جایگزینی دندان از دست رفته است اما همه ی افراد نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند. در ادامه موانعی که سبب می شوند فرد نتواند از ایمپلنت استفاده کند را بیان خواهیم کرد.
عوارض ایمپلنتهای دندانی میتواند بلند مدت یا کوتاه مدت باشند. برخی از عوارض ایمپلنت به این دلیل ایجاد می شوند که فرد متخصص عمل کاشت را انجام نداده است. بنابراین انتخاب یک متخصص ایمپلنت میتواند از عوارض این مسئله بکاهد. بهعلاوه رعایت نکات بهداشتی عامل دیگری است که میتواند هر چه زودتر عوارض ایمپلنتهای دندانی را برای شما از بین ببرد. پیچیدگی و عوارض کاشت ایمپلنت عبارتاند از:
جراحی ایمپلنت دندانی معمولاً یک جراحی سرپایی است که در مراحل مختلف و با زمان ریکاوری بین مراحل انجام میشود.البته مدت زمان ریکاوری برای ایمپلنت های معمولی می باشد و در ایمپلنت فوری نیاز به ریکاوری نیست و در یک جلسه همه مراحل انجام می شود. فرآیند قرار دادن یک ایمپلنت دندانی شامل مراحل زیر است:
کاشت ایمپلنت به عنوان دندان از دست رفته یکی از روش های نوین و موثر برای جایگزینی دندان از دست رفته است که در سال های اخیر رواج فراوانی پیدا کرده است. در این مقاله مزایا، معایب و نکاتی را که باید در حین انجام عمل کاشت دندان مد نظر داشته باشید بررسی کردیم. برای اطلاع از هزینه ایمپلنت دندان کلیک کنید.
در مجله دندانپزشکی ایمپلنت با ماه همراه شوید.