ایمپلنت های دندانی مانند هر روش درمانی دیگر نیز ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند. یکی از این مشکلات نادر اما جدی، شکستن پیچ ایمپلنت است که می توان با مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان مانع بروز چنین اتفاقی شد. در این مقاله، به بررسی علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان، راه های درمان و پیشگیری از آن می پردازیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleایمپلنت های دندانی یکی از پیشرفته ترین و مؤثرترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته هستند. این روش نه تنها به بهبود عملکرد جویدن و صحبت کردن کمک می کند، بلکه ظاهری طبیعی و زیبا به لبخند می بخشد. اجزای ایمپلنت دندان شامل 3 بخش اصلی هستند:
طول عمر ایمپلنت دندان به دلیل دوام و مقاومت بالا ستودنی است. با این حال، در برخی موارد، ممکن است بخش هایی از ایمپلنت مانند پیچ یا پایه آن دچار آسیب یا شکستگی شوند.
شکستن پیچ از نادر ترین و جدی ترین عوارض ایمپلنت دندان است که می تواند باعث ناراحتی بیمار و نیاز به درمان های اضافی شود. این مشکل معمولاً در بخش اباتمنت یا فیکسچر رخ می دهد و ممکن است به دلایل مختلفی مانند فشار بیش از حد، طراحی نادرست یا مواد با کیفیت پایین ایجاد شود. در ادامه، به بررسی علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان و راه های مقابله با آن می پردازیم.
علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان در افراد مختلف، متفاوت است. در این بخش، مهم ترین علل این مشکل را بررسی می کنیم:
کیفیت پایین مواد ایمپلنت جز مهم ترین علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان شناخته می شود. استفاده از مواد با کیفیت پایین در ساخت ایمپلنت ها می تواند خطر آسیب به پیچ ایمپلنت دندان را افزایش دهد. پیچ های ساخته شده از فلزات ضعیف یا غیر استاندارد، مقاومت کمتری در برابر فشار و خستگی دارند.
اگر ایمپلنت به درستی طراحی یا نصب نشود، ممکن است فشار به طور نامتوازن روی پیچ وارد شود. این عدم تعادل می تواند باعث شکستن پیچ ایمپلنت دندان شود. طراحی نادرست ممکن است شامل انتخاب اندازه نامناسب پیچ یا استفاده از مواد با کیفیت پایین باشد.
اعمال فشار بیش از حد باعث شکستگی پیچ ایمپلنت دندان خواهد شد. این فشار می تواند ناشی از عادت های نادرست مانند دندان قروچه (بروکسیسم) یا جویدن غذاهای سخت باشد. فشار مداوم می تواند باعث خستگی فلز و در نهایت شکستن پیچ شود.
در برخی موارد، خوردگی فلز به دلیل تماس با بزاق یا مواد شیمیایی موجود در دهان می تواند باعث ضعیف شدن پیچ و در نهایت شکستن آن شود. این مشکل بیشتر در ایمپلنت های قدیمی یا با کیفیت پایین دیده می شود.
بیمارانی که پس از نصب ایمپلنت، دستورالعمل های مراقبتی را به درستی رعایت نمی کنند، بیشتر در معرض خطر شکستن پیچ ایمپلنت قرار دارند. این دستورالعمل ها شامل پرهیز از جویدن غذاهای سخت، رعایت بهداشت دهان و دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک است.
😉 بهترین دهانشویه برای ایمپلنت چیست؟ بررسی مهم ترین ترکیبات دهانشویه و معرفی محبوب ترین برند ها
در صورت شکستن پیچ ایمپلنت دندان، باید به سرعت به دندانپزشک مراجعه کرد تا علت آن را تشخیص و درمان مناسب را انجام دهد. درمان این مشکل بستگی به شدت آسیب و محل شکستگی دارد. در این بخش، روش های درمانی رایج را بررسی می کنیم.
در مواردی که فقط پیچ شکسته است و ایمپلنت و استخوان فک سالم هستند، دندانپزشک می تواند با درآوردن پیچ شکسته ایمپلنت و جایگزین آن با یک پیچ جدید به این موضوع رسیدگی کند. درآوردن پیچ شکسته ایمپلنت ساده ترین و کم تهاجمی ترین راه حل برای درمان است.
اگر شکستگی در بخش اباتمنت رخ داده باشد، ممکن است نیاز به تعویض کامل این بخش باشد. در این حالت، دندانپزشک اباتمنت قدیمی را خارج و یک اباتمنت جدید نصب می کند.
در موارد شدیدتر، زمانی که شکستگی به فیکسچر یا استخوان فک آسیب رسانده باشد، ممکن است نیاز به تعویض کامل ایمپلنت باشد. این روش پیچیده تر است و نیاز به جراحی مجدد دارد.
پیشگیری از شکستن پیچ ایمپلنت دندان بسیار مهم است. با رعایت چند نکته ساده، می توانید از بروز هر گونه علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان جلوگیری کنید.
😉 چه قدر از محدودیت های بعد از ایمپلنت دندان مطلع هستید؟ (با 1 کلیک کامل ترین اطلاعات را بدست آورید)
هر کدام از علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان شما را یک قدم به افتادن پیچ نزدیک می کند. پاسخ سوال “اگر پیچ ایمپلنت بیفتد چه کنیم” در دستان ایمپلنتولوژیست یا متخصص ایمپلنت است. پیچ ایمپلنت بیوفتد به معنای مراجعه سریع به نزد متخصص ایمپلنت می باشد. ایمپلنتولوژیست شروع به عملیات پاکسازی در نواحی اطراف ایمپلنت و تاج دندان، سپس اجزای ایمپلنت دندان را مجددا آنالیز و نهایتا به میزان لازم پیچ ایمپلنت را در موقعیت مکانی صحیح خود سفت می نماید. احتمال تعویض ایمپلنت به صورت کامل وجود دارد چراکه ممکن است پیچ قادر به ماندن در موقعیت مکانی خود نباشد.
شکستن پیچ ایمپلنت دندان یک مشکل نادر اما جدی است که می تواند به دلایلی نظیر فشار بیش از حد، طراحی نادرست یا مواد با کیفیت پایین رخ دهد. با توجه به اهمیت ایمپلنت های دندانی در بهبود کیفیت زندگی، پیشگیری از قدرت گرفتن علت شکستن پیچ ایمپلنت دندان و درمان به موقع آن ها، ضروری است. رعایت نکات مذکور در این مقاله به معنای مراقبت کامل از ایمپلنت دندان به بهترین شکل برای لذت بردن از لبخندی سالم و جذاب است.