ایمپلنت دندان یک جایگزین برای دندان هایی است که به علل مختلف از دست داده اید. ایمپلنت های دندان از جنس تیتانیوم هستند و با بدن سازگاری دارند. این ایمپلنت ها در استخوان فک کاشته میشوند. ایمپلنت ها میتوانند 1 تکه یا دو تکه باشند که با پیچ اتصال میتوان تاج و ریشه را به هم وصل کرد.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleبرای ایمپلنت دندان مانند هر فرآیند دیگری فرد باید دارای ویژگی هایی باشد تا پزشک بتواند این کار را انجام دهد:
دندانپزشک بعد از بررسی موارد گفته شده، تصاویر سی تی اسکن، معاینه فیزیکی، بررسی جای خالی دندان و سلامت عمومی بیمار میتواند کاشت ایمپلنت را شروع کند. در صورت ایجاد مشکلاتی مانند عفونت لثه، جراح ابتدا باید مشکل را برطرف کند و اقدامات مربوط به آن را داده، سپس کاشت ایمپلنت را شروع کند.
در صورتی که قصد ایمپلنت دندان در سن پایین را دارید بهتر است تا 18 سالگی این کار را به تعویق بیندازید تا اسکلت صورت شما به طور کامل تشکیل شود. اگر در سن پایین ایمپلنت کاشته شود و پروتزی به شکل پل بر روی ایمپلنت ها نصب شود، مقاومت پل میتواند از رشد اسکلت جلوگیری کند و صورت بیمار را دفرمه خواهد کرد. بعد از 18 سالگی محدودیتی برای انجام ایمپلنت وجود ندارد و در هر سنی میتوانید این کار را انجام دهید.
البته در سن کمتر هم میتوانید ایمپلنت کنید اما باید بعد از 18 سالگی آن را عوض کنید، زیرا این دندان باید هم اندازه دندان های مجاور خود باشد.
ایمپلنت را میتوان بلافاصله بعد از کشیدن شدن دندان یا چند ماه بعد یا چند سال بعد کاشت. البته انجام عمل جراحی در هر زمان متفاوت است و شرایط خاص خود را دارد. در ادامه بررسی خواهیم کرد که بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت دندان چه موقع است؟ بعد از کشیدن دندان چهار دوره زمانی مختلف برای کاشت دندان وجود دارد:
در صورتی که در استخوان های فک، لثه و دندان های همسایه آن مشکلی وجود نداشته باشد. میتوانید دقیقا بعد از کشیدن دندان ایمپلنت بکارید. در صورت تشخیص جراح، 2 ماه بعد میتوانید این کار را انجام دهید، که در این صورت هم ایمپلنت فوری انجام شده است. بعد از کشیدن دندان، پایه ایمپلنت که پیچ کوچکی از جنس تیتانیوم است در این محل قرار میگیرد. در صورت خالی بودن فضای بین استخوان فک و پیچ بهتر است جراح این فضای خالی را با گرافت های استخوانی پر کند. ایمپلنت دندان میتواند بلافاصله بعد از کشیدن دندان کاشته شود اما بهتر است 1 الی 2 ماه صبر کنید، چرا که در این مدت بافت لثه بهبود پیدا می کند و فرآیند ایمپلنت را برای فرد آسان تر خواهد کرد.
از این رو بهترین زمان کاشت ایمپلنت دو الی چهار ماه بعد از کشیدن دندان است. زیرا در این مدت استخوان فک، لثه و غیره سلامتی خود را به دست خواهند آورد. در صورتی که بعد از 2 الی 4 ماه فرآیند کاشت انجام شود بهبود بافت استخوان فک و پذیرش ایمپلنت با سرعت و کیفیت بالاتری انجام میشود.
بعد از گذشت 4 ماه حفره استخوانی پر شده و استخوان بهبود خواهد یافت. بعد از این مدت اگر قصد کاشت داشته باشید باید استخوان فک دریل شود. ایمپلنت در این شرایط باعث میشود که فرد درد و عوارض بیشتری را تجربه کند.
در صورتی که بعد از یک سال به فکر ایمپلنت دندان های خود افتادید هم میتوانید کاشت دندان انجام دهید. اما برای اینکار ابتدا باید جراح بررسی های لازم را انجام دهد. بررسی های لازم نیز توسط گرفتن اشعه ایکس و سنجش تراکم استخوان است. اگر تراکم استخوانی فک شما کم باشد، ابتدا شما برای پیوند استخوان آماده خواهید شد. بعد پیوند استخوان نیز، 6 الی 9 ماه بعد ایمپلنت دندان انجام خواهد شد.
بعد از کشیدن دندان بهتر است که جای خالی دندان پر شود، زیرا در صورتی که این کار ر انجام ندهید با مسائل زیر روبرو خواهید شد:
زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت در فک پایین حدود 3 ماه و در فک بالا پنج ماه میباشد. البته این مدت زمان ممکن است در شرایط مختلف متفاوت باشد. برای مثال در صورتی که در فک بالا لیفت سینوس انجام گرفته باشد، باید 2 ماه بیشتر فرصت داده شود تا استخوان جدید به تراکم بیشتری برسد. اگر استخوان تراکم کمی داشت باید زمان بیشتری در نظر گرفته شود تا تراکم استخوان به حد مطلوبی برسد.
جراح بعد از بررسی شرایط بیمار، آزمایشاتی مانند سی تی اسکن استخوان ها و دندان های مجاور بیمار، مقاومت لثه و سلامت فرد را بررسی خواهد کرد. سپس پایه تیتانیومی را توسط بی حسی موضعی درون استخوان فک قرار میدهد. این پایه که پیچی کوچک است توسط دستگاه های پزشکی داخل لثه جایگذاری خواهند شد. در نهایت بسته به شرایط بیمار تاج ایمپلنت بر روی پایه تیتانیومی قرار خواهد گرفت. البته بعد از جوش خوردن تیتانیوم، تاج بر روی پایه تیتانیومی قرار خواهد گرفت. تاج باید دقیقا هم رنگ دندان های دیگر فرد باشد.
موفقیت ایمپلنت دندانی بسیار بالا است این میزان 97 درصد گزارش شده است. در مابقی موارد به جای پیوند استخوان، بافت لثه ای به ایمپلنت دندان چسبیده است که باید ایمپلنت دندانی را خارج و ایمپلنت جدید را جایگزین آن نمایید.