آیا جراحی ایمپلنت برای دیابتی ها منعی دارد؟ اگر مبتلا به دیابت هستید اما تحت درمان قرار گرفتهاید و میزان قند خون شما کنترل شده است، شانس موفقیت درمان ایمپلنتولوژی در شما و فردی که مبتلا به دیابت نیست به یک اندازه است؛ بنابراین کاشت دندان یا همان ایمپلنت برای شما هیچگونه منعی ندارد. اما اگر مبتلا به دیابت کنترل نشده هستید، کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت خواهید بود.
انجام جراحی ایمپلنت دندان برای دیابتی ها که دیابت آنها هنوز کنترل نشده است، به این دلیل منع میشود که به دلیل طولانیتر بودن روند بهبود زخم در افراد دیابتی، احتمال بروز عفونت پس از کاشت ایمپلنت در این افراد بسیار افزایش مییابد. از همینرو اگر به دیابت کنترل نشده مبتلا هستید، باید کاشت دندان را تا زمانی که دیایت شما تحت کنترل درآید به تعویق بیندازید.
اگر از خود میپرسید چه ارتباطی میان دیابت و دندان وجود دارد و یا چرا پایههای ایمپلنت در افرادی که به دیابت کنترل نشده مبتلا هستند به استخوان فک جوش نمیخورد باید بدانید که دیابت یکی از بیشترین تاثیرات خود را در بدن، در بافت لثه و استخوانی که ریشه دندان در آن قرار دارد میگذارد.
در افراد مبتلا به دیابت، مقاومت لثهها در برابر عفونت کاهش مییابد. بنابراین ممکن است عفونتی که در اثر ایمپلنت بروز میکند، روند بازسازی را در فرد مبتلا به دیابت بسیار کندتر کند. آیا افراد مبتلا به دیابت نباید ایمپلنت کنند؟ ایمپلنت بیماران دیابتی از طریق روشهای مخصوصی صورت میگیرد که در طول مقاله به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
بسیاری از افراد تصور میکنند برای افراد مبتلا به دیابت امکان جراحی ایمپلنت وجود ندارد. در حالی که موفقیت جراحی ایمپلنت دندان برای دیابتی ها که قند خون آنها کنترل شده است شانس برابری نسبت به افراد سالم دارد. اگر مبتلا به دیابت نوع 1 یا 2 هستید و بیماری خود را کنترل کردهاید، از طریق روشهای زیر میتوانید کاشت دندان انجام دهید.
یکی از روشهایی که افراد دیابتی میتوانند از آن برای کاشت دندان استفاده کنند، کمک گرفتن از تکنیک ایمپلنت All on4 است. در این روش از چهار پایه ایمپلنت بدون نیاز به پیوند استخوان استفاده میشود. کاشت ایمپلنت دندانی All on4 برای بیماران دیابتی مناسبترین روش ممکن است چراکه نیازی به پیوند استخوان ندارد. از آنجایی که این تکنیک نیازی به پیوند استخوان ندارد، میزان آسیب وارد شده به استخوان فک کمتر بوده و بهبودی سریعتر حاصل میشود.
از دیگر روشهای جراحی ایمپلنت برای دیابتی ها میتوان به کاشت ایمپلنت استاندارد اشاره کرد. اگر مبتلا به دیابت کنترل شده هستید و یک یا چند دندان خود را از دست دادهاید میتوانید از تکنیک بریج دندان و پایه ایمپلنت کمک بگیرید. در افراد سالم عموما از بریجها همراه با ایمپلنت استفاده میشود اما در فرد مبتلا به دیابت بهتر است برای پر کردن جای خالی دندانها، از بریجها به تنهایی استفاده کرد.
چنانچه فردی به دیابت کنترل شده مبتلا باشد، میزان موفقیت درمان ایمپلنت در آنها بسیار بالا و برابر با فردی است که مشکل دیابت ندارد. اما در افرادی که دیابت کنترل نشده دارند شانس موفقیت این درمان کمتر خواهد بود. طبق تحقیقات صورت گرفته در افرادی که مبتلا به دیابت نوع یک بوده و تحت درمان با انسولین هستند، شانس موفقیت ایمپلنت به مراتب کمتر خواهد شد.
یکی از سوالات شایعی که افراد مبتلا به دیابت میپرسند این است که ایمپلنت دندان چه مشکلاتی را ممکن است برای افراد مبتلا به دیابت پیش بیاورد؟ اساسیترین مشکلی که افراد مبتلا به دیابت با آن مواجه میشوند، طولانیتر شدن روند بهبود زخمها است. از آنجایی که ایمپلنتهای دندانی به صورت مستقیم درون فک کار گذاشته میشوند، عدم بهبود زخم ناشی از آن ممکن است فرد را درگیر عفونت کند.
چنانچه مبتلا به دیابت هستید و میخواهید جای خالی یک یا چند دندان از دست رفته خود را با ایمپلنت پر کنید، لازم است با یک جراح فک و دهان مشورت کنید. چنانچه کاندید مناسبی برای جراحی ایمپلنت نباشید و جراحی کاشت دندان برای شما خطرساز باشد، متخصص در جلسه مشاوره به شما خواهد گفت.
یکی از دلایل شکست جراحی ایمپلنت دندان دیابتی ها عفونت لثه است. اما چه ارتباطی میان عفونت لثه، دیابت و جراحی ایمپلنت وجود دارد؟ یکی از اصلیترین دلایلی که موجب شکست درمان ایمپلنت در افراد مبتلا به دیابت میشود را میتوان عفونت لثه عنوان کرد. توجه داشته باشید که عفونت لثه از اساسیترین عارضههای کاشت ایمپلنت در افراد دیابتی به شمار میرود.
دیابت منجر به بروز طیف وسیعی از مشکلات برای دهان و دندان میشود. مشکلاتی چون عفونت لثه، خشک شدن دهان یا افزایش پوسیدگی دندانها مشکلاتی هستند که از ابتلا به دیابت ناشی میشوند. از همینرو عفونت لثه یکی از مهمترین مواردی است که میتواند موجب شکست درمان ایمپلنت در بیماران دیابتی شود.
طبق نظر جراحان دهان و دندان افراد مبتلا به دیابت نباید تحت درمان ایمپلنت قرار بگیرند مگر آنکه میزان قند خون آنها تحت کنترل در آمده باشد. مهمترین خطرات و عارضههایی که در افراد مبتلا به دیابت پس از کاشت دندان ممکن است رخ دهد عبارتنداز:
چنانچه برای درمان دیابت خود اقدام کرده و میزان قند خون خود را مدیریت میکنید، عوارض فوق کاهش یافته و شانس موفقیت جراحی ایمپلنت دندان برای دیابتی ها افزایش مییابد.
همانطور که در طول مقاله خواندید یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی افزایش موفقیت درمان ایمپلنت در افراد دیابتی، کنترل میزان قند خون است. اما موارد دیگری نیز وجود دارد که میتوانند بر روی موفقیت ایمپلنت در افراد مبتلا به دیابت تاثیر بگذارند. این موارد شامل فعالیتهای زیر میشوند:
همانطور که در طول مقاله نیز خواندید حتی اگر به دیابت نوع 1 یا 2 مبتلا هستید، باز هم میتوانید به جراحی ایمپلنت به عنوان یک گزینه مناسب برای جبران دندانهای از دست رفته خود فکر کنید. اما موضوعی که وجود دارد این است که در شرایط دیابت کنترل نشده، کاشت دندان ممکن است فرد را با خطراتی مواجه سازد.
بنابراین توصیه ما به شمار این است که بهترین کلینیک و دندانپزشکی را برای بیماران دیابتی پیدا کنید. هرچه جراح دندانپزشک در زمینه جراحی ایمپلنت دندان برای دیابتی ها تخصص و تجربه بیشتری داشته باشد، شانس موفقیت این درمان بیشتر خواهد شد. علاوه بر تخصص دندانپزشک مراقبتهای فرد نیز تاثیر زیادی در موفقیت ایمپلنت خواهد گذاشت.
در مجله دندانپزشکی ایمپلنت با ماه همراه شوید.